Šta posjetiti

Surove planine, duboki kanjoni, prirodna jezera, netaknute plaže i UNESCO-m zaštićeni zalivi...

Sa površinom od oko 14 000km2 i populacijom manjom od 650 000 stanovnika, Crna Gora predstavlja najmanju državu na Balkanu. Ipak, Crna Gora je jedinstvena zemlja koja na tako malom prostoru uspjela da pod okriljem svojih granica objedini surove planine, duboke kanjone, prirodna jezera, netaknute plaže i UNESCO-m zaštićene zalive.

Od najvećih planinskih vrhova sjevera pa do pjeskoviti plaža juga, Crna Gora je nesumnjivo najljepša zemlja u okruženju u čiju ljepotu se morate sami uvjeriti. 

Ovu su top 10 lokaliteta koje morate posjetiti.
1. Stari Grad Budva,
2. Stari Grad Kotor,
3. Perast,
4. Sveti Stefan,
5. Stari Bar,
6. Manastir Ostrog,
7. Nacionalni Park Skadarsko Jezero,
8. Nacionalni Park i Muzej Lovćen,
9. Kanjon rijeke Tare
10. Etno selo Jelovica http://www.visitjelovica.com/

Velja maslina

Na svega par stotina metara od Spa Resorta Bečići, u naselju Ivanovići, nalazi se maslinjak. Na svega nekoliko minuta hoda od maslinjaka, u centru Starog sela, nalazi se stari mlin za masline, Gumno i Velja Maslina - jedinstven spomenik prirode star preko 2.000 godina. 1994 godine Velja Maslina je zvanično registrovana i zaštićena kao spomenik prirode.

Samo je još pet maslina slične starosne dobi u cijelom svijetu.
Iako 2000 godine stara Velja Maslina i dalje daje plodove.


Stari grad

Jedan od najstarijih urbanih centara na Jadranu - star preko 2500 godina, Stari grad Budva je grad od istorije i legende.  Jednom kada se nađete unutar zidina Starog Grada osjećate se kao u živom muzeju. Budva je prepoznata kao grad antičke kulture i pod zaštitom je UNESCA.